Emile Bosch                                                

Emile Bosch

Van huis uit ben ik leerkracht in het basisonderwijs. In 1999 kocht ik mijn eerste digitale camera ( de fuji s7000) om in te zetten bij mijn onderwijslessen. Vanaf dat moment had ik de smaak te pakken en ging ik ook veel meer voor privégebruik fotograferen.

In 2008 ben ik lid geworden van fotoclub Voerendaal. Ik heb ondertussen al met enkele exposities mogen meedoen en dat is een prima doel om gerichter te gaan fotograferen. Het hoogtepunt vond ik wel de jubileumexpositie in april 2013 die ik toen nog als voorzitter heb mogen openen.

Mijn hart ligt vooral bij de straatfotografie waarbij ik het vooral belangrijk vind dat ik geen contact heb met de gefotografeerden. Hierdoor hoop ik dat de foto’s niets aan spontaniteit verliezen. Tijdens de expositie van mei 2017 heb ik een tiental straatfoto’s kunnen laten zien en hoop ik dat ook weer te kunnen tijdens de expo in 2022. In augustus 2014 ben ik gestopt met werken waardoor ik nu veel meer tijd heb om met mijn passie bezig te zijn.  Momenteel fotografeer ik met de Sony RX 10 Mark 4 en de Fuji XT1.