Jo Koene

Mijn naam is Jo Koene (1949) en ik woon met mijn vrouw Louisa in het pitoreske dorpje Weustenrade van de gemeente Voerendaal 

De eerste 27 werkzame jaren heb ik bij een internationaal bedrijf in de medisch-electronische techniek voornamelijk als engineer gewerkt. Nadat dit bedrijf voor de productie naar het buitenland vertrok heb ik nog 15 jaar bij een overheidsbedrijf gewerkt in de ontwikkeling en bouw van electronische apparaten. 

Fotografie heeft altijd, vanaf mijn jeugd, als een rode draad door mijn leven gelopen. Mijn vader die ook graag fotografeerde en zijn foto’s zelf ontwikkelde heeft mij hierbij op weg geholpen. Samen hadden we een kleine donkere kamer gemaakt waar de zwart/wit films ontwikkeld werden en waar ik hiervan dan mooie vergrotingen van maakte. In die tijd bestond er uiteraard nog geen internet en had je ten opzichte van nu zeer beperkte mogelijkheden om je in de fotografie te verdiepen. 

Toch heb ik in de tijd veel belangstelling gekregen voor portret-, macro-, straat- en avond fotografie. Eigenlijk alles wat de mens kan beroeren, vind ik mooi om te fotograferen. 

Na mijn pensionering in 2014 ben ik een 5-jarige opleiding fotokunst aan de kunstacademie in Maasmechelen gaan volgen die ik in 2019 afsloot en waar ik ook de publieksprijs voor mijn eindwerk “een serie avondfoto’s” heb mogen ontvangen. 

Hierna heb ik contact gezocht met de Foto Club Voerendaal en ben ik lid geworden van deze vereniging van fijne, gemotiveerde mensen die een enorme kennis en passie hebben van en voor deze mooie hobby fotografie. 

De tijd waarin we nu zitten is zeer onverwacht ontstaan en zal zijn sporen nalaten in de geschiedenis. Ik hoop, evenals iedereen, dat dit door Corana gedicteerd tijdperk snel om is zodat we weer bij elkaar kunnen komen en weer live onze hobby kunnen uitvoeren.

Architectuur

Landschappen

Reisfotografie India

Portret en mode fotografie

Carnaval 

Wildlife